Jak půjde refinancování hypoték v roce 2014?

Hypotéka je finančním závazkem, který slouží k naplnění snů o poklidném a moderním bydlení. Peněžním produktem, jímž disponuje značná část české populace, ať už jsou to finanční úvěry na bytové jednotky nebo rodinné domy.

Právě rok 2014 bude v tomto ohledu poměrně zlomový, protože dle prvotních odhadů bude končit fixace u zhruba 100.000 hypoték. Na přetřes tedy přichází řádné refinancování hypoték, jehož přínosem by mohly být výrazné úspory, jež klienti pocítí při pravidelných splátkách.

Jaký bude vývoj refinancování hypoték?

partnersFinanční odborníci již dnes předpokládají poměrně stagnující situaci, která by mohla v rámci konkurenčního boje vést ke snižování či udržování úrokových sazeb ve stejné hodnotě, jako je tomu doposud. Refinancování hypotéky po ukončení fixačního období tak může být velice hodnotným a úsporným krokem.

Není proto s podivem, že již nyní se všechny bankovní instituce připravují a chystají lákavé a neodolatelné nabídky na refinancování, jimiž by oslnili a přilákali nové klienty. Ve hře je totiž oněch cca 100.000 zákazníků, kterým končí tříleté či pětileté fixační období.

Každý klient libovolného bankovního domu tak musí hlídat především řádné termíny, jež jsou při refinancování velice důležité.

Refinancování hypotéky levou zadní

Zásadní bude především datum výpovědi, nutnost převést všechny potřebné finance a stihnout termín nového fixačního období. Refinancování hypoték je proto vhodné svěřit do rukou zkušených odborníků, kteří vám pomohou s výběrem adekvátního a nejvýhodnějšího řešení na trhu.

Připravte se na finanční rok 2014 s dostatečným předstihem a nepodceňujte končící fixaci svého hypotéčního úvěru. Závazek na další období může být více, než výhodný. Uspořit můžete ročně značné kvantum finančních prostředků.

 

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.