Pořiďte si platební karty vhodné pro cestování

credit

Plánujete dovolenou nebo pracovní cestu v zahraničí? Pak se na ni připravte nejenom sbalením potřebných věcí na sebe. Vezměte si s sebou také platební kartu, která se vám stane velkým pomocníkem. Kromě klasických debetních a kreditních karet vydávaných bankami můžete vsadit také na speciální karty určené právě pro cestování. A s jakými benefity se tyto karty pojí?

Revolut karta a její výhody

Jednou z nejpoužívanějších kare tohoto typu je Revolut. Karta, kterou můžete vést v odlišných měnách, takže v konkrétní zemi platíte jejich místní měnou. Dalším příjemným benefitem jsou také výhodné kurzy pro převody. Obávat se nemusíte ani z hlediska bezpečnosti. Vše je o nastavení a vašich preferencích. Tzn., že může dojít například k automatickému zablokování karty po třech mylných pokusech.

V případě karty Revolut se však nemusíte spoléhat pouze na fyzickou kartu, jak jste byly doposud zvyklí. Tato karta může mít také svoji virtuální podobu, kterou na hrajete kupříkladu do mobilního telefonu. A ten nosí jistě každý při sobě. Díky speciální aplikaci máte naprosto kontrolu nad financemi, takže vidíte, co a kde jste utratili. Součástí takové platební karty mohou být i velice zajímavé nabídky cestovního pojištění. Jednoduše spojíte dobré s užitečným.

Další karty vhodné pro cestování

Platební kartou Revolut to z pohledu placení nemusíte za hranicemi České republiky končit. Nabízí se i další alternativy, s nimiž si vystačíte. Je to kupříkladu výbava služba TransferWise, kterou dnes najdete pod zkráceným názvem Wise. Vyzkoušet můžete také kartu Curve nebo Twisto.

Každá z nich je zaměřená na trochu jinou oblast. Někomu bude vyhovovat možnost uložení více karet v rámci jedné jediné, jiný zvolí daný produkt právě kvůli přidruženým konkrétním službám. Ať tak či onak, tyto karty se pro vás při cestování stanou přínosnými pomocníky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.