Nákup nemovitosti není jen tak

cincink

Rozhodli jste se pořídit si vysněné bydlení v podobě bytové jednotky nebo rodinného domu? Potom se připravte na to, že než dotáhnete celý proces nákupu do finále, je zapotřebí absolvovat řadu věcí a úkonů. A právě s tím vás v následujících řádcích trochu blíže seznámíme.

Na bydlení potřebujete peníze

Na počátku všeho byste měli mít jasno v jedné věci. A to je maximální výše finančních prostředků, které jste schopni vložit do nového obydlí. Nemusí to být pochopitelně jenom vaše vlastní úspory. Asi jako většina lidí v této zemi využijete hypotéčního úvěru.

Jestliže nemáte představu o tom, kolik peněz vám v aktuální životní situaci banka půjčí, prozradí vám to přínosný online nástroj. Tím je hypotéka kalkulačka. Na základě několika informací budete během velice krátkého okamžiku vědět, zda na úvěr předběžně dosáhnete či nikoliv. Popřípadě, na jak vysoký.

Tato informace se odvíjí od ceny nemovitosti, vlastní peněžních zdrojů, doby splácení, fixační lhůty a věku žadatele.

Počítejte s poplatky navíc

Jako kupující si musíte uvědomit ještě jednu věc. Kromě ceny za rodinný dům, bytovou jednotku nebo stavební pozemek budete hradit také daň z koupě nemovitosti. Ta od roku 2016 připadá právě na kupujícího a její výše je 4 %. Při dražší nemovitosti to už může být poměrně vysoká částka, s níž je třeba počítat.

Pokud jde o manipulaci s penězi, je třeba mít na mysli i to, že převod nemovitosti určitou dobu trvá, a proto je nutné peníze prodávajícímu předat až později. O takový „meziproces“ se svým způsob dokáže postarat bankovní úschova. Jde o jednu z nejbezpečnějších forem převodu peněz v takové situaci. Tato služba je navíc spojena s přijatelnými náklady.

Hledejte nemovitost na tom správném místě

Jestliže chcete najít svůj vysněný dům či byt, je zapotřebí důkladně hledat. Rozhodně neobcházejte nástěnky umístěné na chodbách obchodních řetězců, jako tomu bylo kdysi. Dnešní doba vám nabízí daleko flexibilnější a komplexnější řešení.

Zaměřte se na internet. Někdo teď může namítat, že virtuální svět je plný realitních portálů, který tedy zvolit? My vám v tomto směru poskytneme malou nápovědu. Využijte ten, kde se nachází spousta nemovitostí, a to nejenom od soukromých osob, ale také realitních kanceláří. Právě na něm by měla úspěšně proběhnout koupě bytu, k níž budete schopni využívat i přidružených služeb.

Takovým unikátním a férovým realitním portálem je CINCINK, za nímž stojí velký partner v podobě Komerční banky. Právě v útrobách tohoto serveru najdete jak spoustu nemovitostí, tak ověřených dodavatelů mnohých služeb.

  • Odhad ceny nemovitosti.
  • Technická inspekce objektu.
  • Pomoc při vyřizování s hypotékou.
  • Úschova peněz a další.

Právě s pomocí realitního portálu CINCINK budete schopni dopracovat se k vysněnému obydlí snadno, rychle a bez zbytečných nákladů navíc.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.