Firemní dluhopisy patří mezi vyhledávanou formu investování

Na našem a světovém trhu dnes existuje ohromné množství investičních možností, že není snadné se v jednotlivých druzích vyznat. A vybrat vhodný druh investice, který bude nabízet vysoké zhodnocení peněz a nízkou míru rizika, není mnohdy jednoduché. Mnozí se tak investování vzdávají. Vzdávat se investování je však velká škoda. Jedním z vhodných investičních nástrojů jsou firemní dluhopisy, které jsou stále vyhledávanější. A proč si získali oblibu investorů?

Podpořte podnikání firem

Investicí do korporátních dluhopisů v podstatě podporujete firmy, které díky získaným finančním prostředkům mohou zrealizovat své podnikatelské plány. Jedná se o formu půjčky, kdy emitent dluhopisů se zavazuje vyplácet investorům stanovený úrok a na konci úpisu vrátit investovanou částku zpět. Nákup dluhopisů a celkový systém není nikterak složitý a je dostupný téměř pro všechny, kteří by rádi investovali, což je jedním z aspektů jejich obliby, avšak ne jediným.

Významné výhody

Korporátní dluhopisy přináší pro investory mnoho výhod, které mají významný vliv na jejich upřednostňování. Oproti běžným druhům investic, jako jsou státní dluhopisy ČR nebo spořicí účty přináší totiž lepší úročení investovaných peněz, které lze najít jen u málokterého běžného druhu investice. Výše úroku navíc nemusí být vůbec vykoupena vysokou mírou rizika, jak tomu běžně bývá. Před konečným výběrem firemních dluhopisů si můžete rizika ověřit díky poskytovaným informacím. Je třeba dodat, že rizika korporátních dluhopisů jsou daleko nižší než u velice oblíbených akcií. Investice do firem navíc patří mezi krátkodobé investice, tudíž se dočkáte peněz celkem brzo. To vše tak hraje v jejich prospěch.

Na kterou firmu se obrátit?

Při investování do korporátních dluhopisů hraje zásadní roli právě výběr vhodné firmy. Jelikož firma musí být ve svém podnikatelském záměru úspěšná, aby měla na vyplácení úroků a splacení jistiny. Tudíž se vyplatí zvolit firmu s ekonomickými výsledky, stabilní historií a dobrým podnikatelským plánem. Jednou z vhodných firem je například společnost Europa Investment Property, která se věnuje nákupu, výstavbě, rekonstrukci a prodeji nemovitostí v České republice a dalších státech EU. Investice do nemovitostí patří mezi nejjistější druh investování, tudíž dluhopisy EIP jsou správnou volbou.

Investujte na jistotu. Více informací o dluhopisech EIP můžete zjistit na webu společnosti Europa Investment Property.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.