Franchising je skvělou možností, jak bojovat s konkurencí

wait

Moderní ekonomika je vysoce konkurenceschopná a konsolidace je běžným procesem. Zejména pro malé a střední podniky může být poměrně těžké získat konkurenceschopnost v oblastech, jako je marketing, inovativní produkty, tvorba cen nebo personální management. To všechno může tvořit překážky, které znesnadňují prosazení se na trhu. Řešením se pro tyto společnosti může stát franchising. Znamená to, že spojí síly s již zavedenou společností, díky čehož mohou obejít bariéry na trhu.

Bariéry při vstupu na trh

Existuje celkem několik hlavních bariér, které jsou na trhu, a které dokážou velice ovlivnit to, jak se nově založená společnost bude na trhu pohybovat. Jaké jsou hlavní bariéry vstupu na trh, které řeší franchising? Díky nim je umožněn franšízantovi lepší vstup na trh.

Právní předpisy

Někdy je zapotřebí k zahájení určitých obchodních operací získání licence nebo jiných povolení. To může být zdlouhavé nebo dokonce pro malou firmu nemožné. Tuto bariéru lze ale obejít, pokud společnost vstoupí do franchisingu s franšízantem, který už tyto licence a potřebná povolení vlastní.

Dostupnost na trhu

Je to jednak to, jak jsou produkty nabízeny koncovému zákazníkovi – čím více jsou nabízeny, tím více lidí si je koupí. Franšízant již může mít místa, kde své zboží poskytuje, a proto je jednodušší je nabízet zákazníkům. Z tohoto hlediska je ale možné získat také určité výhody ve spolupráci s dodavateli. Vztahy mezi dodavateli se vyvíjí dlouhodobě, čehož lze při franchisingu využít. Nejen delší doba splatnosti faktur, lepší ceny nebo dodací podmínky, jsou výhody, které z této spolupráce plynou.

Zvyky zákazníků a loajalita ke značce

Je pravděpodobnější, že zákazník nakoupí zboží od značky, která je mu známá. Neznámá značka potřebuje delší čas, než změní postoj zákazníka a přiměje ho k nákupu. A to je čas, který stojí peníze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.