Jaké e-shopy patří k těm nejlepším?

valuation

Každým rokem probíhá řada nejrůznějších soutěžích vyhlašujících konkrétní favority. Nejinak je tomu také v případě internetových obchodů. Shop roku je soutěží porovnávající e-shopy ze všech možných oblastí. Vyhlašovány jsou odlišné kategorie cílící na trochu jiné věci. Jestliže vás zajímá, jak dopadl poslední ročník a kdo se umístil na žebříčku vysoko, prozradíme vám.

Různé typy ocenění

V oblasti internetových obchodů vládne silný konkurenční boj, o tom není žádných pochyb. Možná právě proto je Shop roku tak trochu vypovídajícím aspektem prozrazujícím, kdo si v přemíře e-shopů vedle nejlépe.

Ještě, než vás vůbec seznámíme s tím, jaký internetový obchod byl nejúspěšnější, zaměříme se na samotné kategorie. Hodnocení totiž probíhá v odlišných oblastech. Dokazuje to například Cena kvality, kde jsou vyhlašováni vítězové ze třinácti tematicky odlišných kategorií. Dále je to Cena popularity, kam každoročně spadají ty nejoblíbenější e-shopy na trhu. Kapitolou samou o sobě je pak Cena Heureky.

Kdo se umístil na předních příčkách?

Pojďme se nejprve zaměřit na absolutního vítěze Ceny popularity. Tím se stal internetový obchod Lidl.cz. Pokud jde o absolutního vítěze Ceny kvality, ocenění získal e-shop 4camping. Z hlediska popularity vás ale jistě budou zajímat i konkrétní kategorie. Je to například oblast elektro, kde dlouhodobě vládne Datart.cz. Pokud jde o výpočetní techniku, nejpopulárnější je CZC.cz. V oblasti krásy je to internetový obchod Notino. V případě sport a fitness věcí se asi není čemu divit, že vyhrál e-shop Sportisimo.

Jen pro zajímavost uvedeme, jak se od Ceny popularity liší Cena kvality. V segmentu elektro je vítězem ONLINESHOP.cz, ve výpočetní technice je to Mironet.cz a u mobilních telefonů vede Mobil Pohotovost. Uvidíme, jak e-shopy rozdělí ceny v nadcházejícím roce, kde budou hodnotit opět ty samé kategorie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.