Jsou vaše reklamní předměty daňově uznatelné?

reklamní předmět tiché víno

V podnikání je velice důležité být vidět. Ne nadarmo velké koncerny kupují reklamy na sportovních utkáních a zdobí svými logy průčelí budov. Čím častěji lidé vaše logo vidí, tím snáze si jej zapamatují. Vhodnou alternativou k podobným reklamám jsou dárkové reklamní předměty, které můžete rozdávat svým zákazníkům či obchodním partnerům.

V jakém případě jsou reklamní předměty daňově uznatelné?

S daňovou uznatelností podobných dárků to ovšem není tak jednoduché. Pokud si tyto dárky chcete dát do nákladů, musíte splnit několik podmínek. Aby byly vaše reklamní předměty – daňově uznatelné, nesmí jít o příliš drahé dárky. Cena jednoho nesmí přesáhnout 500 Kč bez DPH, a to včetně nákladů na balení a distribuci dárku. Navíc musí být reklamní předmět jasně a viditelně označen vaším logem, jménem firmy nebo názvem vašeho produktu. Poslední podmínkou je, že daňově uznatelné reklamní předměty nesmějí podléhat spotřební dani. Toto pravidlo má však svoji výjimku v případě, že je reklamním předmětem takzvané „tiché“ víno.

Jaký reklamní předmět je nejlepší

V otázce reklamních předmětů záleží především na tom, aby byl předmět co nejužitečnější. Čím častěji jej budou lidé používat, tím bude propagace efektivnější. Měl by také být co nejlevnější, abyste jich mohli rozdat co nejvíce. Ideálními kandidáty jsou například reklamní trička, nebo drobná elekronika (flash disky) opatřená vaší jasně viditelnou reklamou.

Kde si nechat reklamní předměty zhotovit

Firma Bluearrow.cz, která se výrobou zakázkových reklamních předmětů zabývá, nabízí rychlé a levné zhotovení reklamních triček, flash disků, a dalších reklamních předmětů za rozumné ceny. S blížícím se koncem roku bude otázka daňově uznatelných reklamních dárků stále aktuálnější. Zajistěte si je co nejdříve.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.