Úskalí životního pojištění

Životní pojištění je poměrně žádanou finanční službou, i když po změnách na konci roku 2014 došlo k menšímu poklesu zájmu. Přesto lidé volí tuto cestu pro zabezpečení sebe sama a dalších členů rodinu.

Díky určité neznalosti tohoto segmentu však spousta zájemců o životní pojištění chybuje v jeho obsahové části. Dopouští se řady nedostatků týkajících se nastavení pojistky, které vedou k neefektivnímu využívání.

Abyste se neřadili mezi kvantum těchto jedinců, přinášíme několik praktický rad.

Pojištění, nikoliv spoření

Jedním z největších úskalí je bezpochyby chápání životního pojištění. Nejde totiž primárně o spoření financí, ale o pojištění. Tudíž byste neměli podceňovat výši pojistné části na úkor té investiční. Špatné nastavení tohoto poměru vede k důsledku, že vás životní pojištění v okamžiku nečekaného úrazu v žádném případě neochrání.

Vhodná výše životního pojištění

uskali zivotniho pojisteniPodceňovat byste neměli především konečné částky vyplácené v momentě úrazu či smrti. Vaše životní pojištění by mělo být nastaveno tak, abyste rodinu zaopatřili na několik nadcházejících měsíců. Odborníci hovoří ideálně o jednom roku až dvou letech.

Přehánět to nemusíte ani s pojištěním proti smrti úrazem, protože daleko častější je smrt z jakýchkoliv jiných příčin, jako je onemocnění, apod.

Sdělujte pouze pravdivé informace

Při uzavírání smluv se nesnažte zatajovat důležité věci týkající se životního pojištění. Každá lež bývá v tomto případě po zásluze potrestána, a vy byste z přislíbených peněz nemuseli vidět ani korunu.

Nerozumíte-li pojištění obecně nebo zdají-li se vám praktiky či postupy vašeho pojišťovacího agenta jakkoliv divné, shánějte informace i u dalších odborníků. Teprve tak se vyvarujete špatně uzavřenému životnímu pojištění, za které platíte pouze vysoké částky a jež vás plnohodnotně neochrání.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:scottchan)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.