Dražby zabavených automobilů

Pokud si chcete koupit automobil, ovšem nemáte dostatek financí na nový, nemusíte zoufat. V současné době se totiž nabízí hned několik zajímavých způsobů, jak získat ojetý automobil v dobrém stavu a za slušnou částku. Někdy je cena automobilů ještě nižší, než byste čekali. Velmi hojně využívanou možností, jak koupit ojetý vůz v dobrém stavu, jsou právě speciální dražby. V tomto článku vás seznámíme s podstatou jejich fungování a poradíme vám, na co dát v jejich případě pozor.

Dražby jsou výbornou volbou pro každého

Dražby jsou dobrou příležitostí pro všechny, kdo chtějí sehnat ojeté auto v dobrém stavu a na jeho nákupu ušetřit. Do dražeb se většinou dostávají i zabavené leasingové vozy. Poměrně často je jedná o auta, která tedy nejsou stará a jsou v relativně dobrém stavu. Vše ale záleží na individuálním modelu. Auto se do dražby dostává zejména z toho důvodu, že jeho majitel nebyl schopný automobil splácet. Leasingová společnost tedy auto odebrala a prodává dál. V dražbě se také nacházejí zabavená auta na prodej, která pochází z exekucí. Narazíte tak i na starší vozy. V dražbě většinou platí, že auto je k mání za velice dobrou cenu, která může být až o 30 i více procent nižší, než kdybyste koupili auto například v autobazaru.

Jak dražba probíhá?

Dražba automobilů probíhá jako klasická dražba. Vyhrává tedy nejvyšší nabídka. Při dražbě je proto dobré, pokud si vytipujete několik vozů a na ně se budete soustředit. Dobrou zprávou je, že dražby probíhají každý den. Auta se draží hlavně na internetu. Nutné zpravidla je, abyste byli na daném portálu registrováni. Registrace je jednoduchá a zabere jen chvilku.

Na co si dát pozor?

Pokud kupujete automobil v dražbě, platí stejná pravidla, jako v případě, pokud kupujete ojetý vůz někde jinde. Pozor si musíte dát především na technický stav vozidla. Ověřte si VIN kód a chtěje doklad o tom, zda bylo nebo nebylo vozidlo bourané. Důležité je, abyste také věděli, jak přepsat auto. Nutné je dodržet hned několik pravidel. Více informací o způsobu přepisu automobilu vám podají na úřadě.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.