Investujte do mincí a najděte si nový koníček

Přijde vám příliš nudné vkládat peníze na spořicí účet nebo využívat termínovaný vklad? Začněte investovat trochu zajímavěji – tak, aby se z toho stal váš koníček. Nejlepší možností jsou z tohoto hlediska investiční stříbrné a zlaté mince.

Zlaté a stříbrné mince si lidé kupují ze dvou důvodů. Buď je zajímá numismatika a mají skutečně jen sběratelské ambice, nebo si dobře uvědomují, že hodnota cenných mincí postupem času jenom stoupá. Ideální samozřejmě je, pokud zkombinujete oba důvody.

Mince vás naučí spoustu zajímavého

Každá investiční mince má svůj příběh. Na všech je něco vyobrazeného, často je vydávají přímo různé země. Ve své sbírce tedy ve finále můžete mít australské klokany, kanadský javorový list nebo amerického orla. Doma v šuplíku vám vlastně bude ležet celý svět. A hodnota tohoto šuplíku poroste. Některé mince stojí pár stovek, jiné mají hodnotu desetitisíců, případně i více. Je tedy jen na vás, kolik jste ochotní investovat.

Sbírejte sérii

Jednou z nejoblíbenějších cenově dostupných sérií stříbrných mincí je African Wildlife (Slon africký). Vydává se v Somálsku, razí se nejčastěji v ryzosti 999,9 / 1000. Z jedné strany bývá vždy vyobrazen slon v africké přírodě (každý rok jiný) a z druhé erb Somálské republiky představující dva leopardy se štítem, pěticípou hvězdou, kopím a palmovými listy. A jelikož uplynulo 15 let od doby, kdy tato série odstartovala, byly letos vydány dvě nové mince v limitované edici. Jedné bylo vyrobeno 15 000 ks pro celý svět, druhá bude kolovat jen v počtu 500 ks. Obě dvě pohodlně zakoupíte přes e-shop Auportal.cz. Podívejte se na celou sérii, nejlevnější kousky začínají kolem 500 Kč.

Investovat do zlata a stříbra lze i jinak

V nabídce Auportal.cz si nejspíš všimnete i jiného sortimentu než jen mincí. Způsobů, jak uložit peníze do zlata a stříbra, je samozřejmě několik. Můžete si klidně pořídit velké zlaté cihly, jaké znáte z filmů, nebo menší slitky. Všechno tohle je také moc hezkým dárkem k narozeninám, výročí, složené zkoušce apod. Působí to lépe než darovat jen peníze v obálce.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.