Podnikání na Slovensku

Podnikat lze v jakékoliv zemi. Pokud zrovna bydlíte na Slovensku a chcete si tam založit živnost, možná se vám bude hodit několik praktických informací, jak toho docílit.

Živnostenský list

Jestliže chcete být klasickým živnostníkem jako v České republice, určitě byste měli splňovat několik základních předpokladů. Na Slovenku je to stejné, jako u nás. To znamená plnoletost, tedy věk nad 18 let. Dále je to bezúhonnost a způsobilost k právním úkonům.

Teprve pak můžete vyrazit na živnostenský úřad, kde si založíte živnost dle vlastních potřeb. Tento úkon je spjat s poplatkem 5 EUR. Mimo jiné jej lze vyřídit i přes prostředníka s plnou mocí nebo elektronicky když máte elektronický občanský průkaz.

Společnost s ručením omezeným a akciová společnost

Pokud máte zájem o s.r.o. nebo a.s. je pravdou, že už jde o trochu složitější úkony, kde je třeba znát podrobněji tuto problematiku. Pakliže takovými vědomostmi nedisponujete nebo na to jednoduše nemáte čas, využijte profesionálních služeb pro založení společnosti s ručením omezeným nebo akciové společnosti.

Tyto služby jsou totiž dostupné na Slovensku stejně, jako v České republice. Tento úkon je samozřejmě spjat s jistým poplatkem, který se vám však ve finále vyplatí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.