Pojištění občanské zodpovědnosti – vyplatí se vám?

Pojištění odpovědnosti je jedním z pojistných produktů, který zažívá mezi běžnými občany poměrně velký boom. Taková odnož klasické pojistky na blbost, jíž disponuje řada zaměstnanců a podnikajících subjektů. Jen s tím rozdílem, že pojištění odpovědnosti je ideální volbou právě do klasického občanského soužití.

Jestliže o tomto typu pojištění nemáte moc velké povědomí a rádi byste zjistili, v čem vám může být nápomocno, začtěte se do následujících řádků.

Proč pojištění odpovědnosti?

Současná doba je taková, že když někomu něco uděláte nebo zničíte, a to i nedopatřením, hned se po vás takový člověk začne vozit a vyvstává riziko soudní žaloby. Ta obvykle končí nutností uhradit pokutu v poměrně vysoké výši. Pokud se tedy takovým scénářům chcete vyhnout, je nejvyšší čas uzavřít pojištění odpovědnosti.

Tato pojistka vás ochrání přesně před takovými situacemi, a to nejenom při běžném pohybu na ulici, ale i v rámci volnočasových a rekreačních aktivit. A víte, co je na všem to nejlepší? Pojištění občanské zodpovědnosti se může vztahovat nejenom na vás samotné, ale také zbývající členy domácnosti nebo na domácí mazlíčky.

Před čím chrání pojištění odpovědnosti?

Abyste si o přínose tohoto pojištění udělali reálnou představu, nastíníme vám hned několik scénářů, kdy se vám taková pojistka bude určitě hodit. Například pojedete na kole a nechtěně srazíte kolemjdoucího, jemuž způsobíte nějaká zranění. V bytě vytopíte souseda nebo váš pes pokouše někoho na ulici. Přesně na tohle a mnohé další se vztahuje pojištění odpovědnosti, jež vás ochrání při způsobení škody v řádu stovek tisíc korun až milionů. Je pouze na vás samotných, jak si necháte připravit pojistnou smlouvu, aby vás chránila opravdu ve všech situacích. A to nejenom vás, ale i ostatní členy rodiny a domácí mazlíčky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.