3D tisk má obrovský potenciál ve zdravotnictví i stavebnictví

DDruck x

Chcete si postavit rodinný dům, ovšem odrazuje vás příliš dlouhá doba stavby? Potřebujete náhradní klouby, končetiny či jiné implantáty? Právě v těchto situacích má pomoci 3D tisk, což je moderní technologie s obrovským potenciálem, která se používá i nyní, ale ještě ne v tak velké míře. V následujících řádcích vám prozradíme, jak 3D tisk probíhá, co všechno speciální tiskárny dokážou nyní vyrobit a kdo nabízí 3D tisk na zakázku.

I když se to ještě tak trochu zdá jako sci-fi, za několik let sami vytisknete pro své ratolesti hračky, ale třeba i nábytek do domácnosti. Stejně tak se předpokládá, že by 3D tiskárny pomáhaly ve stavebnictví a vyráběly by třeba stěny či příčky, později klidně i celé rodinné domy. Využití nacházejí mimo jiné ve zdravotnictví, přičemž už v současné době se skrze tiskárny vyrábějí různé implantáty. Předpokládá se, že by se mohl 3D tisk dostat tak daleko, aby byli lékaři schopni vytisknout například ucho z živých tkání.

Jak probíhá 3D tisk na zakázku?

Hledáte někoho na 3D tisk Brno? V takovém případě se obraťte na společnost 3D-tiskni.cz, která sice sídlí ve Zlíně, ovšem působí po celé České republice. Celý proces je jednoduchý. Jakmile si vytvoříte 3D model (ve formátech STL, OBJ, AMF), pošlete ho na e-mailovou adresu tiskařského centra. V případě, že nemáte vyhotovený 3D model, stačí poslat technický výkres, na jehož základě vám ho profesionální tým překreslí do trojrozměrné podoby.

Poté specialista na Brno 3D tisk vytvoření modelu nasimuluje, aby se dozvěděl, jak dlouho tisk potrvá. Čas je důležité znát, neboť od něj se odvíjí výsledná cena.

Souhlasíte s cenou? Tisk se spouští

Cenu se dozvíte ještě předtím, než se vůbec spustí 3D tisk. Jakmile ji odsouhlasíte, obdržíte zálohovou fakturu a po jejím zaplacením se tiskárny spouští. Výsledné předměty jsou vám zaslány kurýrem na vámi uvedenou adresu, případně si můžete objednávku vyzvednout ve Zlíně. Záleží pouze na vás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.