Alternativní investice. 3 typy, které stojí za zvážení

Alternativni investice typy ktere stoji za zvazeni

Konečně zvýhodnit své dlouho strážené úspory a přijít si tak na peníze stranou. Že je to i váš plán? Pokud nevidíte žádné možnosti, vyplatí se využít služeb investičního poradenství. Odborníci pohybující se na trhu prakticky denně poradí, co je tou nejlepší cestou. V mnoha případech sklouznete k alternativním investicím, o nichž lidé moc nevědí.

Mluvíme zkrátka o netradičním investování, které nevyžaduje prakticky žádné vědomosti. Mluvíme o hmotných předmětech, které držíte a během této doby roste na své hodnotě. Kromě mincí a diamantů sem spadají také automobily (veteráni), víno, umění nebo například komodity v podobě kakaa či kávy. Zmiňme si však pouze tři, které stojí bezesporu za zvážení.

Diamanty jsou lákadlem

V posledních letech jsou lákadlem především diamanty. Mnoho investorů však dělá tu chybu, že za všechny své úspory koupí pouze jeden jediný drahokam a tím to hasne. V tomto případě je však zapotřebí víc než kdy jindy diverzifikovat. Pokud chcete své úspory rozložit pouze do alternativních investic, nabízí se kromě drahokamů také mince nebo zlato jako takové.

Co se týče diamantů, mluvíme o dlouhodobé investici. Na krátkodobém držení příliš nevyděláte, ale z dlouhodobého hlediska přinese opravdu zajímavý zisk.

Je libo rum nebo whisky?

Také se stále více investuje do kvalitního alkoholu. Tím je myšlen například rum nebo whisky. Zejména tedy pokud se jedná o whisky, tak mluvíme o opravdu zajímavé investici. Hodnota se už při samotné koupi pohybuje na deseti tisících liber a s dalšími dny ještě roste. Mluvíme především o prémiových edicích, u nichž se pouští do oběhu pouze několik kusů láhví.

Umění nejen pro znalce

Zajímavou alternativou je také umění. A ne, opravdu sem nespadají pouze obrazy od známých malířů. Mohou to být fotografie i nafukovací balonky. Za umění se dnes považuje opravdu leccos, jen si tedy v případě této investice dejte pozor na falsifikáty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.