Dejte si pozor na podvodníky na bazarech

fraud

Prodej věcí v internetových bazarech je dnes běžnou záležitostí. Tento způsob inzerce s sebou však přináší nejenom výhodu v tom, že konkrétní produkt můžete nabídnout velké mase liší. Pozor byste si měli dát také na podvodníky, kteří řádí v podstatě ve všech segmentech. Pokud nechcete někomu lidově skočit na špek, měli byste se řídit správnými pravidly. A to především v okamžiku, kdy cokoliv nakupujete.

Rady pro bezpečný nákup

V první řadě se vyvarujte jakémukoliv nátlaku na vaši osobu. Je to mnohdy spěch prodávajícího, který můře být podezřelým náznakem něčeho nekalého. A to hlavně v okamžiku, kdy po vás chce poslat peníze předem. Rozhodně neposílejte celou částku dopředu na účet. Je však pravdou, že podvodníci se z lidí snaží vymámit i úhradu poštovného dopředu.

Abyste minimalizovali jakékoliv finanční ztráty, snažte se o dotyčné osobě zjistit si co možná nejvíce informací. Profil rozhodně nemusí být zcela vypovídající. Ten falešný si můžete založit během velice krátkého okamžiku. Ideální je fotografie občanského průkazu.

Kromě totožnosti prodávajícího si ověřte také nabízený sortiment. Na to existuje jeden velice praktický trik. Ať vám prodávající vyfotí dané zboží s kouskem papíru, na němž bude napsaný vámi definovaný text. Tím se vyhnete pochybnostem v tomto směru.

Platební údaje mohou hrát důležitou roli

Pokud máte možnost, zjistěte si, komu patří číslo bankovního účtu, kam budete posílat peníze. I v tomto případě by mělo vše do sebe zapadat jako skládanka. Najděte si zároveň trochu času, abyste prolustrovali nejrůznější databáze podvodníků. Na internetu a Facebooku jich existuje přehršel.

Ne nadarmo se říká, důvěřuj, ale prověřuj. A v tomto případě je to skutečně pravda. Když se budete držet výše uvedených rad, vyvarujete se potenciálním problémům, a hlavně ztrátě svých drahocenných peněz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.