ETF fondy je dobré poznat do detailu

etf

Zajímáte se o investice a chtěli byste zhodnocovat své finanční prostředky? Pak vězte, že možností v tomto směru máte více než dost, o tom není žádných pochyb. V tomto směru jste se jistě mohli setkat se zkratkou ETF. Za ní se skrývá anglický výraz Exchange Traded Fund, což je veřejně obchodovatelný fond. Jestliže nemáte tušení, co si pod ním představit, prozradíme vám to.

Co je to ETF?

ETF je fondem, který se normálně obchoduje na burze. Jeho obchodování je spjato s určitým algoritmem. Klíčovou roli zde sehrává index. Ten ve své podstatě kopíruje trh vybraného indexu daného aktiva. Když roste, roste také ETF a naopak. Portfolio ETF je tak jednou z obchodních strategií nejednoho investora a přináší zajímavé možnosti i začátečníkům.

Při výběru ETF se zaměřte hned na několik důležitých věcí. Povědomí byste měli mít například o historii dosažených výnosů konkrétního ETF. Mimo jiné se zajímejte také o to, jaký kredit má společnost nabízející, potažmo spravující konkrétní fond. Pak už vám stačí jen vhodná investiční strategie a můžete se pustit do investování. Neopomínejte však ani na poplatky spjaté s jednotlivými procesy souvisejícím s obchodováním s ETF.

Jaké jsou výhody ETF?

Zaznít by měla také informace, proč se vlastně rozhodnou pro ETF fondy? Existuje několik zásadních vlastností, které vás jistě přesvědčí. Jsou to kupříkladu nízké náklady spojené s ETF. Dále je to vysoká transparentnost, úzké spready a v neposlední řadě i vysoká likvidita. To jsou vlastnosti hovořící jednoznačně pro investici do ETF fondu. Zapomínat bychom neměli ani na vysokou míru diverzifikace a získání indexu v jednom produktu.

Tak neotálejte a začněte se o ETF zajímat více. Pronikněte do tajů investování a začněte se zhodnocováním svých finančních prostředků. Věřte, že se to oproti konzervativním produktům rozhodně vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.