Jaké banky používají bezkontaktní platební karty

bezkontaktní platební karty

bezkontaktní platební kartyJako první zavedla v České republice bezkontaktní platby česká pobočka Citibank, která jako první uvedla do praxe systém placení bez potvrzovacího kódu. V červnu 2011 Citibank uvedla první karty do oběhu. Na konci roku se do tohoto systému přidala i Česká spořitelna, jako největší banka u nás. Avšak obchody zatím na poptávku po bezkontaktních platbách neslyší. Fio banka v polovině roku 2012 přistoupila do vlaku a jako první z malých moderních bank nabízela tento revoluční produkt.

Následovaly další banky jako GE Money Bank, Zuno Bank, Komerční banka či ČSOB. Jde o relativně nový systém, na který si musí obchodníci nejprve zvyknout, než ho začnou plošně aplikovat. Samozřejmě první na tento systém reagují velké nadnárodní řetězce, které už mají s těmito platbami zkušenosti z jiných států a u nás pouze upraví terminály.

To, kdy se dočkáme bezkontaktních plateb u běžných obchodů bez nadnárodní účasti, je zatím ve hvězdách. Zatím je to mladá technologie a řada obchodníků čeká, zda se uchytí či nikoliv.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: hin255)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.