Jak nejvýhodněji spořit: Možnosti jak výhodně spořit

Pokud chcete mít jistotu, že se nedostanete do finančních problémů, je dobré si spořit. Dobrou variantou ale rozhodně není, ukládat si peníze doma pod polštář. Pokud chcete spořit výhodně, může využít nabídky bank nebo i kampeliček. Možností, jak zhodnotit vaše finance, se totiž v současné době nabízí hned několik. Jak tedy výhodně spořit?

Termínované vklady jsou dobrým rozhodnutím

Jedním ze způsobů, jak uložit vaše finance, jsou právě termínované vklady. Nabízí je běžné banky ale i menší kampeličky. Vkladu peněž do kampeliček se nemusí bát, dnes jich sice existuje méně ovšem jsou stabilní a hlavně – nabízejí mnohdy i nejvýhodnější termínované vklady. Výhodné termínované vklady samozřejmě nabízí i většina velkých bank, které v České republice působí.

Jak termínovaný vklad funguje?

Termínovaný vklad funguje na jednoduchém principu. Vložíte určitý obnos na určitou dobu na účet a poté si je opět vyberete. Vtip je v tom, že se vám k částce budou připisovat úroky, takže vyberete více, než jste na účet vložili. Termínovaný vklad je možné uzavřít na určitou dobu. Obvykle je to 1 nebo 2 roky. Faktem je, že termínovaný vklad nejvyšší úrok získáte ve chvíli, kdy peníze vložíte na delší období. Musíte ale počítat s tím, že na vaše finance nebudete moci po celou dobu vkladu využívat. Dobře si tedy rozmyslete, kolik peněz vložíte. Termínové vklady jsou tedy vhodným způsobem, jak zhodnotit vaše finance.

Zřídit si můžete i spořící účet

Pokud si nemůžete dovolit peníze na tak dlouhou dobu odložit, nabízí se vám alternativa v podobě spořícího účtu. Spořící účty jsou vhodnější ke tvorbě krátkodobých rezerv. Opět je u nich nasazen vyšší úrok, takže čím větší obnos vložíte, tím více budete spořit. Výhodou spořících účtů je, že peníze máte kdykoliv k dispozici a můžete ho ovládat skrze internetové bankovnictví. Zajímavé srovnání spořících účtů najdete například na skudlit.cz

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.