Jste těhotná? Dovolená se vám může prodražit

Těhotenství je pro každou ženu nezapomenutelné období, které samozřejmě spojuje ty příjemné chvilky s těmi těžšími. Ty často přicházejí ve chvíli, kdy je budoucí maminka nucena počítat s případnými riziky, která mohou ohrozit nejenom její osobu, ale i nenarozené dítě. Mezi takováto rizika patří i cestování, a to hlavně výjezd do zahraničí. To, že by zahraniční cesta měla být spojena s cestovním pojištěním je všeobecně známé, ale leckdo neví, že v případě těhotenství platí jiná pravidla.

Proč je cestovní pojištění v těhotenství jiné?těhotenstvé

V první řadě proto, že těhotná žena necestuje sama a případné riziko, které neohrozí ji samotnou, může zkomplikovat její těhotenství. Nejedná se pouze o možný pád, nebo havárii, ale mohou vzniknout i komplikace pouhou změnou prostředí, klimatických podmínek, stravou a podobně. V případě rizikového těhotenství, je vycestování přímo hazard se zdravím a pro většinu pojišťoven je cestovní pojištění v těhotenství, které může ohrozit ženu a dítě téměř nemožné.

Jak cestovní pojištění v těhotenství založit?

Chcete vycestovat do zahraničí? Udělejte to včas. Většina pojišťoven uzavře cestovní pojištění v těhotenství a zároveň proplatí veškerá ošetření pouze do 22 týdne. Existují však výjimky, kdy některé z nich mají nastavený termín až do 24 týdne. Pokud vás pojišťovna pojistí po tomto termínu, počítejte s množstvím výluk a omezení. Vzhledem k tomu, že toto riziko je pro pojišťovnu velmi nákladné, sáhnete si při placení pojistného hlouběji do kapsy. Každopádně pokud můžete vaši cestu odložit, doporučuji udělat to a užít si svých klidných 9 měsíců bez rizika, že se vám dovolená nejenom prodraží, ale že může ohrozit i vaše budoucí dítě a to opravdu za pár dní odpočinku nestojí. Pokud odcestovat musíte, nezapomeňte si před uzavřením cestovního pojištění v těhotenství důkladně přečíst pojistnou smlouvu, případné plnění a výluky. Neznalost těchto informací se vám v případě problémů, může pěkně prodražit

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:David Castillo Dominici)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.