Jak efektivně propagovat konferenci?

Všechno je jednou poprvé. Pokud jste se rozhodli pro uspořádání konference, vybrali jste příhodné prostory a do detailu promysleli průběh akce, zbývá vám poslední část – propagace. Ale kde hledat cílovou skupinu? Možností je víc než dost a do značné míry jde o otázku vašich finančních možností. Nabízí se však poměrně levné, a přitom velmi účinné metody. Inspirujte se.

Využijte své kontakty v CRM

Používáte CRM systém a podařilo se vám nasbírat spoustu kontaktů? V tom případě začněte právě u nich. Každé lepší „céeremko“ umožňuje hromadný e-mailing. Stačí tedy jen vyfiltrovat osoby, kterých se témat konference dotýká a rozeslat jim pozvánky.

Nezapomeňte do e-mailu uvést všechny důležité informace včetně data a přesného místa konání akce. Tedy nejen to, že se koná konference v Praze, ale konkrétní prostory pro pořádání konference v Praze (např. Hotel Belvedere – multifunkční sál Memphis apod.).

Když do pozvánky uvedete, aby dotyčná osoba nezapomněla informovat lidi ve svém okolí, téměř jistě se vaše zpráva dostane k širšímu okruhu potenciálních účastníků a nikoliv pouze ke kontaktům ve vašem adresáři.

Propagujte na sociálních sítích

Předpokládáme, že máte profily na sociálních sítích a jste díky nim ve spojení se svými zákazníky, fanoušky, přáteli a kolegy. Nebojte se jich využít a rozešlete pozvánku na konferenci každému, koho by mohla zajímat. Pokud sdělení dáte atraktivní formu, s trochou štěstí se dočkáte dalšího sdílení.

Krokem vedle není ani propagace v cizích tematických skupinách. Bude vás to něco stát, ale pravděpodobně se vám to vyplatí.

Publikujte tiskové články na oborových webech

Na českém internetu jsou stovky navštěvovaných magazínů umožňující poměrně levnou inzerci formou placených článků. Vyberte weby, které souvisí s tématem vaší konference, a zveřejněte na nich reklamu. Text můžete podpořit i bannerem – pravidelným čtenářům se tímto způsobem zaručeně „dostanete pod kůži“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.