David Rusňák – rozený podnikatel z Kyjova

Jediným vlastníkem a zakladatelem investiční skupiny DRFG je David Rusňák, který vyrostl ve slovácké vesničce Labuty poblíž Kyjova. Rusňák je rozený podnikatel. Již od začátku milénia začal investovat první vydělané prostředky do obchodu se stavební chemií, do poradenství k evropským dotacím i do vývoje softwaru.

Tyto rozsáhlé podnikatelské aktivity se rozhodl v roce 2011 zastřešit a založil investiční skupinu DRFG, která je zaměřena na energetiku, telekomunikace, nemovitosti i retail. Rusňák klade důraz na investování do oborů, kterým dobře rozumí, v lokalitách kulturně i geograficky blízkých.

Investiční skupina DRFG založila dva investiční fondy

Investiční skupina DRFG se pohybuje také ve světě financí. Založila dva investiční fondy: nemovitostní a energetický, jež spravuje lichtenštejnská společnost CAIAC Fund Management. Nemovitostní fond DRFG se stal významným hráčem na trhu. Prostřednictvím něj lze investovat výhradně do nemovitostních aktiv na území ČR.

Investiční skupina DRFG pracovala na mnoha změnách v tomto fondu. Dle recenzí investovala do personálních změn a zapracovala také na softwarové základně. Hovoří se o tzv. BMI revoluci, která změnila celý způsob projektování. Nyní může skupina poskytovat služby na mezinárodní úrovni a účastnit se velkých projektů.

Energetický fond potřebuje dostatečně kvalitní portfolio

Pro úspěšný start potřebuje energetický fond dostatečně silné a kvalitní portfolio. Podle diskuze s Pavlem Svoreněm, který je klíčovou osobou DRFG, je do fondu připraveno již více než pět fotovoltaických elektráren v hodnotě 1,9 miliard korun.

Skupině Davida Rusňáka se také podařilo zcelit podíl v teplárně Šternberk a nyní vlastní 100 % akcií. Nyní disponují veškerou potřebnou dokumentací, licencemi a oprávněními, které jsou nutné ke spuštění provozu.

David Rusňák se nevěnuje se svou skupinou pouze fondům a dluhopisům. Rozhodl se také založit vlastní Nadaci DRFG, prostřednictvím které podporuje lokální sportovní, kulturní a sociální projekty a pomáhá s finanční gramotností dětí z dětských domovů a neúplných rodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.