Práce, pracovní portály a sociální sítě

Není žádným tajemstvím, že stále více společností využívá při získávání informací o adeptech hledajících práci sociální sítě. Společnosti hledají profesní informace o lidech třeba na síti LinkedIn, fotky na Facebooku … Ale kolik Čechů dnes využívá sociální sítě při hledání informací o společnostech? Pouhý zlomek. Co tak tento proces obrátit? Co, než přijmete nabídku práce Havířov, nabídku práce Valašské Meziříčí, nabídku práce Litoměřice, nabídku práce Písek, nabídku práce Most, nabídku práce Karviná, nabídku práce Žďár nad Sázavou, nabídku práce Beroun, nabídku práce Cheb a další nabídky práce, nakouknout na “osobní” údaje firem a společností na sociální sítě, kde tyto informace firmy samy zveřejňují? Proč tento fakt nevyužít ve svůj prospěch a ukázat tak iniciativu a inovativní myšlení ještě dříve, než přijdete na první kolo pracovního pohovoru?

Jak si najít novou práci – běžně používané metody

Standardní metody, které většina z nás používá při hledání práce:

  • Uchazeči o práci Brno, práci Ostrava, práci Most, práci Chomutov, práci Třebíč, práci Kladno, práci Klatovy, práci Jablonec nad Nisou, práci Rakovník nebo práci Benešov navštíví portály airjobs.cz, cz nebo jobs.cz, na nichž si vyfiltrují nabídky práce podle svých preferencí a rozešlou životopisy na všechny potenciální zajímavé pozice. Neřeší firmu, jen pracovní náplň, kritéria přijetí a výhody, které jim nová práce může přinést.
  • Žadatelé o práci osloví jednu (nebo více) personálních agentur, které je pozvou na osobní pohovor, kde si s nimi popovídají o jejich dovednostech a očekáváních (například o práce za rohem). Po pohovoru člověk čeká, kdy se agentura ozve se snovou nabídkou práce či brigády.
  • Uchazeči navštíví internetové stránky společnosti, pro kterou by možná chtěli pracovat, nakouknou do sekce kontaktů a pošlou svůj životopis na první emailovou adresu. Doufají, že ​​se zpráva dostane ke správné osobě.

Jak si najít novou práci – jiné možnosti

Kromě nabídek úřadu práce, nabídek pracovních portálů airjobs.cz, prace.cz nebo jobs.cz je možno k hledání práce či brigády využít i sociálních sítí. Většina lidí u nás si to stále neuvědomuje, ale sociální sítě umožňují najít a kontaktovat se přímo s lidmi, kteří rozhodují o přijímání nových zaměstnanců. Tak je možno navázat vztah s klíčovými představiteli společnosti ještě dříve, než se člověk vydá na první kolo pohovoru své vysněné práce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.