Kvalitní střecha je základ každého sídla pro podnikání

vazniky

Dřevostavby jsou dnes velmi žádané a není divu, vždyť se staly plnohodnotnou alternativou ke zděným stavbám. Mají příjemný vzhled a mnohdy jsou prokazatelně lepší.

Střešní konstrukce může mít několik podob

Pro stavebníky je často zásadní otázka, zdali bude lepší zvolit klasický krov nebo vazníky. Přirozeně všechno má svoje určité plusy, ale na druhou stranu vazníková konstrukce je k domu daleko přijatelnější a dokonce ekonomičtější. Pro laiky je důležité především to, že krov bude fungovat a splňovat všechny požadavky, pro které je v podstatě stvořen.

Klasický tesařský krov – je vyrobený za pomoci nástrojů přímo na stavbě domu a jeho vybudování trvá delší dobu.

Vazníková konstrukce – vyrábí se v hale a v podstatě na stavbu se dováží již v hotovém stavu. Poté je zcela jasné, že i samotná instalace je otázka nejdéle jednoho dne. Navíc se jedná o skutečně detailně vyrobený produkt, což dnes za pomoci počítačové techniky není žádný problém. Také je to ale jistota, že poté všechno je dělané s přesností na míru celkové stavby.

Rychlost a úspora

Skutečnou výhodou, pokud se stavebník rozhodne pro střešní vazníky, je rychlá realizace na stavbě. V podstatě se celkově jedná o poloviční práci, což již to značí velkou finanční úsporu na náklady proti klasické tesařské konstrukci střechy. Vzhledem k tomu, že tento způsob je velmi šetrný a rychlý, tak se čím dál více stává součástí moderních staveb a také je vhodný pro jakýkoliv tvar budovy. Další výhodou je vysoká únosnost, což opět vede k další úspoře materiálu a rozhodně potěší investora.

Vazníky jedině od odborníků

Kdo skutečně nechce udělat chybu, tak by měl zvolit příhradové vazníky od odborníků, kteří mají zkušenosti a příslušnou certifikaci k výrobě. Poradí si tak i s jiným tvarem, který například umožní vytvořit podkrovní místnost. Jinak jsou ideálním řešením především tam, kde je nízký sklon střechy nebo kde si klient nepřeje vytvořit žádné půdní prostory. Je skutečně dobrou volbou oslovit společnost, která stála u zrodu vazníkových konstrukcí. Majitelé firmy tak dokáží velmi efektivně řešit veškeré projekty spojené s konstrukcemi se styčníkovou deskou a posoudit další postupy a technologii. Poté je investor a jeho stavba domu v nejlepších rukách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.