Podnikáte s materiálem pro průmysl?

obr

Pro potřeby různých průmyslových oborů je určen hutní materiál nejvyšší kvality, který se vyznačuje dobrými pevnostními hodnotami za tepla i za studena.

Prodej hutního materiálu

Takzvaný hutní materiál je nezbytnou součástí činnosti zejména stavebních firem. Své využití nachází ale i v dalších průmyslových odvětvích. Mezi hutní a strojírenské díly a celky patří i hutní nástroje. Tyto komponenty mohou být tvarové polotovary nebo finální strojní a technologické díly. Prodej hutního materiálu se tedy týká i tvarových výkovek. Tvarové výkovky jsou určené pro práci za tepla i za studena.

  • Jedná se o polotovary všech hmotností a tvarů, které jsou určené zejména k výrobě zápustek.
  • Zápustkové výkovky se využívají pro kování podle vlastní i dodané výkresové dokumentace.
  • Jedná se o tvarovací nářadí, kovací zápustky pro deformace za tepla i za studena.
  • Dále o zápustky pro lisování plastických hmot, tvarovací a lisovací kovadla.
  • Mohou jimi být i polotovary pro vlastní finální výrobu.

Kované hutní válce pro válcování plochých i profilových vývalků a trubek jsou vyrobené z prvotřídního materiálu, který po tepelném zpracování dosahuje široké škály pevnostních hodnot a tvrdostí. Své využití nacházejí především ve válcovnách, ale také s tiskárenském, potravinářském a papírenském průmyslu.

Nejmodernější technologie

Výrobní aplikací, která zaručí vysokou kvalitu a adhezní pevnost nanesených vrstev i dílů s hmotností až do 10 t je elektrolytické niklování a poměďování.

Zvýšení užitných vlastností se týká drobných komponent i dílů nejvyšších hmotností. Otěruvzdornost a korozní odolnost je zaručena až do teplot 2250°C. Pro účely rouroven a dalších průmyslových oborů jsou určeny přesné bezešvé trubky válcované za tepla s vysokou rozměrovou přesností. Přesnost je dosahována výpočetním programem, který stanoví optimální rozměry podle požadavků na finální produkt.

  • Inovativní řešení je uplatňováno pro bandážování válců.
  • Tento postup umožňuje jejich opravy a tím pádem úspory nákladů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.