Hledáte majitele nemovitosti? Poradíme vám

property

Na internetu můžete v dnešní době hledat informace nejrůznějšího charakteru. Co když vás ale zajímá majitel konkrétní nemovitosti? Ani v tom není žádný problém. Musíte pouze vědět, jakých vhodných nástrojů, respektive internetových portálů k tomu využít. S bližšími informacemi vás seznámíme v následujících řádcích.

Vsaďte na nahlížení do katastru

Pomyslným odrazovým můstkem při hledání majitele nemovitosti se stane sám katastru nemovitostí. Portál ČUZK přináší bezplatné nahlížení a vyhledávání. Právě s pomocí vhodných nástrojů se dopracujete k požadovaným výsledkům. Vyhledávat můžete na základě parcelního čísla, adresy, řízení nebo přímo na mapě. Po zadání ověřovacího kódu si můžete zobrazit i konkrétní informace o majiteli, které jsou pro mnohé stěžejní.

Majitele nemovitosti naleznete i včetně jeho adresy trvalého bydliště. Chybět vám nebudou ani takové informace, jakými jsou například vlastnická práva, věcná břemena, exekuce a jiné. Ve své podstatě dohledáte vše podstatné, co spadá se seznamu veřejný informací.

Pokud byste ovšem potřebovali vyhledávat opačným směrem, tedy podle majitele nemovitosti, potřebujete dálkový přístup do katastru. V tomto případě už jde o placenou službu, na druhou stranu se vám taková možnost nabízí a je možné ji využít.

Najděte majitele nemovitosti i jiný způsobem

Není to pochopitelně jenom katastru nemovitostí a jeho nahlížení do ČUZK. Jsou i jiné mapové projekty na internetu, které Vám umožní náhled těchto informací. Dokazuje to kupříkladu projekt Mapy.cz nebo iKatastr.cz. Také zde máte možnost odkázat se z mapy přímo do katastru nemovitostí a zjistit si všechny podstatné informace. Od čísla parcely, velikosti, přes sousedící pozemky, až po mnohé další. Neomezujte se při hledání majitele nemovitosti a vsaďte na tu nejjednodušší cestu na internetu, která je navíc zcela zdarma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.