I podnikatel potřebuje dobře vybrat vhodnou matraci ke spaní

Baby White

Špatně se vám spí? Budíte se ráno unavení, nevyspalí a bolí vás celé tělo? Jedním z nejčastějších důvodů špatného spánku je nevyhovující matrace. V posteli strávíme třetinu svého života, měli bychom se proto postarat, aby se nám zde spalo dobře – a výběr vhodné matrace je základ.

Jak vybrat správnou matraci?

Každý člověk je jiný a každému vyhovuje jiná tuhost matrace. Každá kvalitní matrace by však měla co nejlépe rozkládat váhu lidského těla, tak aby bylo po celé ploše optimálně podepřené, a přitom zároveň nikde netlačila. V současné době je k dispozici mnoho materiálů a konstrukčních postupů, jakými se vyrábějí zdravotní matrace. Můžete mít matrace latexové, matrace z paměťové pěny, matrace s kokosovým vláknem a z mnoha dalších materiálů i jejich kombinací. Zdravotní matrace jsou většinou rozděleny do několika zón s různou tuhostí, aby byly schopny optimálně podepírat všechny části těla. Samozřejmostí by měl být také odnímatelný pratelný potah, který je často vylepšen ještě nanočásticemi stříbra, které likviduje bakterie a viry.

Nepodceňujte ani výběr vhodného nábytku

Samotná matrace tvoří pouze část prostředí nezbytně nutného pro kvalitní spánek. Neméně důležité jsou i samotné postele a rošty. Pro moderní matrace jsou nejvhodnější lamelové rošty, které umožnují nastavit ručně tuhost jednotlivých lamel, takže si postel můžete nastavit tak, aby se vám v ní spalo co nejpohodlněji. Ne každému ovšem vyhovují běžné postele, které často nejsou dělané pro lidi vyšší postavy či hmotnosti. V takových případech je nejlepší nechat si vytvořit nábytek na míru, který vám bude svými proporcemi vyhovovat. Výběr postele a matrace můžete doplnit i kvalitními lůžkovinami, které společně s matrací zajistí, že se budete budit svěží, odpočatí a plní energie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.