Upevňovací technika se hodí možná i ve vašem businessu

upevnovaci technika

Upevňovací technika nachází své praktické využití v řadě odvětví. Není se proto čemu divit, že tento sortiment je poněkud rozsáhlý. Jak s ale orientovat?

Jak vybrat upevňovací techniku?

Upevňovací technika nachází uplatnění v nejrůznějších oborech. Výběr je tedy skutečně široký a v některých případech může být velmi těžké se v nabídkách jednotlivých výrobců zorientovat. Primárně se dnes budeme bavit o hadicových sponách a jim podobným výrobkům. Pokud nevíte, z jak široké nabídky upevňovacích prvků můžete vybírat, my vám poradíme.

S pevnostními sponami na hadice se setkáme nejčastěji

Jedním z nejčastějších typů jsou tzv. pevnostní spony na hadice, jejichž montáž je vhodná pro nejrůznější typy a průměry hadic. Výhodou je hlavně jejich univerzální použití. Tato upevňovací technika se může pyšnit dlouhou životností a konstantní upevňovací silou. Je tomu i díky použitému materiálu, kterým není nic jiného než ocel třídy 11, případně nerezová ocel 304. Tyto pevnostní spony mají šnekové zámky, které se mohou pyšnit až desetkrát vyšší upínací silou než je tomu v případě běžných šekových spon. Pevnostní spony tak představují dostatečnou ochranu spoje. Výrobce by měl deklarovat, že pevnostní spony odpovídají všem předepsaným normám. Jedině tak je možné očekávat tížený efekt a účinek.

Další typy upevňovací techniky

I když jsou pevnostní spony na hadice hojně používané napříč řadě odvětví, rozhodně se nejedná o jedinou upevňovací techniku, na kterou můžete natrefit. Pokud se vložíte do rukou správnému dodavateli, výběr spojovací techniky bude podstatně větší. Pojďme se tedy podívat jen na malý výčet dalších typů:

  • Stupňové spony
  • Trubkové spony
  • Úchytky na kabely
  • Deformační hadicové spony
  • Nekonečné pásy

V případě, kdy potřebujete upevnit sponu na hadici z kruhovým průměrem, ale zároveň se bojíte její deformace, je na místě sáhnout po jiném typy upevňovací techniky. Jednou z možností jsou tzv. šroubové spony, které jsou ideální volbou do venkovního prostředí. Vyznačují se vyšší pevností a stálostí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.