Jak (ne)mít svého finančního poradce

Rozhodli jste se řešit svou finanční budoucnost, nebo chcete ušetřit za své výdaje a uvažujete o finančním poradci? Otázkou však je, zda ušetříte díky jeho službám, nebo tím, že je nevyužijete.

Kdo je finanční poradce

financeSamozřejmě až na pár výjimek pracují poradci na vlastní živnostenský list přímo pod konkrétní pojišťovnou, nebo pod hlavičkou makléřské společnosti, která funguje jako zprostředkovatel spolupráce mezi nimi a jednotlivými pojišťovnami. Finanční poradce podepisuje mandátní smlouvu, která upravuje podmínky jeho práce a případné odměny. Ačkoliv tento poradce vystupuje jako nezávislý, pravda bývá často jiná. Jeho nezávislost je přímo závislá na daných podmínkách společnosti, pod jejichž křídly pracuje. Jednoduše řečeno, může si dovolit pouze to, co je mu dovoleno. Mezi tyto makléřské společnosti patří i Broker Consulting. Zkušenosti s touto společnosti se různí a závisí samozřejmě na spokojenosti jednotlivých klientů. Na internetu lehce zjistíte informace, které vám pomohou v rozhodnutí, zda má právě Broker Consulting zkušenosti, které můžete využít.

Co vám poradce nabídne?

Makléřské společnosti se často snaží přesvědčit klienty konkurence nabídkou vlastních produktů. Jsou však tyto novinky výhodné, nebo jsou v nich skryté háčky? Pokud se týká společnosti Broker Consulting, recenze na jejich služby vždy nepřesvědčí o solidnosti firmy. I zde totiž pracují lidé, jejichž prvotním zájmem je vydělat peníze, proto počítejte, že při pouhém dotazu na pojištění domácnosti, bez podrobného rozboru a finančního plánu těžko odejdete. A tak se k pojistce domácnosti dozvíte, že nemůžete žít se současnou životní pojistkou, že bez investic se do budoucna neobejdete a hypotéka, kterou platíte, sice půjde přeúvěrovat, ale bude nutné ji doplnit o dodatečné zajištění vašich dětí. Má opravdu Broker Consulting zkušenosti, které vám pomohou zajistit budoucnost a ušetřit peníze, nebo jde pouze o nastavení nových pojistných smluv, které jim přinesou zisk? Na to si odpovězte sami ve chvíli, kdy budete podepisovat jejich pojistnou smlouvu Ok Double, uzavřenou se zahraniční pojišťovnou, která mimochodem nemá na území naší republiky zastoupení. Pokud se nestanete invalidou, můžete s touto pojistkou žít s pocitem, že jste levně pojištěn. A po smrti těžko ovlivníte výplatu pojistného plnění pro vaši rodinu. Založení této pojistky je závislé na ochotě číst pojistné podmínky, protože právě ty jsou dost sporné ve chvíli plnění. I zde totiž platí, že to nejlevnější nemusí být vždy nejlepší. Broker Consulting přichází v současné i s další novinkou, která je opět ve spolupráci se zahraniční společností a jedná se pojištění vašich rodinných plateb v případě neschopnosti splácet. Vzhledem k tomu, že tato novinka byla představena až koncem roku 2013, naleznete na tento produkt Broker Consulting recenze spíše kladné, než varující. Jako u předcházející se jedná o skupinové pojištění, kdy nejste pojistník vy (ten, kdo uzavírá smlouvu s pojišťovnou), nýbrž společnost Broker Consulting, která následně uzavírá smlouvu s vámi. Produkt je určen pro klienty společnosti a pojišťuje platby vašich produktů v případě ztráty příjmů, nebo nemoci. Otázkou je za jakých podmínek, na jak dlouho a kterých produktů se pojištění týká. Opravdu všech pojistných smluv, které máte uzavřeny? Nebo je výběr omezen na ty, které uzavřete u Broker Consulting? Každopádně musíte tyto smlouvy předložit ke konzultaci a finanční plán vás jistě nemine. Co říci na závěr? Chcete řešit své finance s finančním poradcem? Neřešte je s makléřskou společností, ale s konkrétním poradcem, kterému důvěřujete a kterého vám doporučí jen opravdu dobří známí. Smlouvy neuzavírejte ihned, ale nabídku si nechte dobře projít hlavou. Nezapomeňte, že to nejlevnější nemusí být nejlepší. Nerušte ukvapeně staré pojistky, zvláště pokud vám na nich proběhly ochranné lhůty, případně se informujte u stávající pojišťovny na možné úpravy, či změny pojistných rizik. Každá změna nemusí být totiž k lepšímu a ne každý poradce vám chce opravdu pomoci.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor:adamr)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.