Páteční investiční okénko – 7. díl (vkladní knížky)

Páteční investiční okénkoVkladní knížky patří pravděpodobně k nejstarším formám investice, které znají mnozí občané, a spousta z nich tento druh navyšování úspor neustále využívá.  Peněžní produkt, jenž se vztahuje na konkrétní jméno majitele, dosahuje různých úrokových sazeb, stejně jako spořící účty, kterým jsme se věnovali minule. Celý článek si můžete přečíst zde.

Úročení probíhá v závislosti na délce výpovědní lhůty. Setkat se tak můžete s úroky od 0,1% až po 2,5%. Výjimkou nejsou asi vkladní knížky s nulovým úrokem, které však přislibují speciální slosování a v případě výhry i přínosné finanční odměny.

Mezi značné výhody patří pojištění těchto úspor. Opakem toho může být nevýhoda v podobě promlčení uložených financí, o které se majitel nepřihlásil po dobu 20 let. Pakliže o to požádáte, můžete jako majitel vkladní knížky, zvolit také zmocněnou osobu, která s těmito investicemi může plnohodnotně nakládat.

Přemýšlíte, že své peníze investujete do dluhopisů? Pokud ano, sledujte i příští týden (opět v pátek) naše investiční okénko, které bude pojednávat právě o dluhopisech.

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: digitalart)

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.