Máte již svůj offshore bankovní účet?

Jako většina z nás nejspíše ne, přestože se tyto účty začínají využívat více, než v dřívějších dobách. V minulém článku jsme si ukázali Výhody a úskalí offshore společnosti (najdete zde). V tom dnešním si ukážeme co je to offshore bankovní účet, jeho zakládání a výhody.

Co jsou vlastně offshore bankovní účty a kdo si je zakládá?

uspory

autor: patpitchaya (www.freedigitalphotos.net)

Offshore bankovní účet není pouze doménou zakládajících se offshore společností, kde by bez jeho existence ztrácela společnost smysl, ale v poslední době často i fyzických osob, které mají potřebu převést své finanční prostředky do anonymního prostředí zahraniční banky. Offshore bankovní účty mají bez pochyby pro své majitele řadu výhod. Připomeňme si ty nejhlavnější, které jsou v podstatě i důvodem, proč jsou offshore bankovní účty zakládány.

Proč založit offshore bankovní účet?

Hlavním důvodem bývá diskrétnost. Bankovní účty jsou zakládány a vedeny v offshore bankách, které fungují v daňovém ráji.  V případě, že vlastníte větší množství peněz a využijete tento účet, můžete si být jisti, že o výši vašeho jmění se nikdo nedozví. Peníze budou chráněny i v případě, že se o váš majetek začne zajímat státní instituce nebo exekutor. Tyto úspory budou lépe zúročeny a z vašich úroků nebudete platit daně, nebo jen velmi nízké. V případě, že se rozhodnete založit offshore bankovní účet, můžete se rozhodnout podle vaši potřeby pro firemní nebo osobní účet. Rozdíl mezi těmito účty je hlavně v tom, že při elektronické transakci bývá u osobního účtu uvedeno jméno majitele, při firemním pouze název firmy, což umožňuje naprostou anonymitu. Firemní účty jsou naprosto nedotknutelné pro exekutory.

Pro koho nejsou účty výhodné?

Založení offshore účtů není samozřejmě doporučováno případným klientům, kteří nemají dostatečnou finanční hotovost a hlavně nemají v úmyslu ji ponechávat na tomto účtu. Offshore bankovní účet nebudete pravděpodobně zakládat osobně, ale k jeho založení využijete zprostředkovatele, kterému za jeho služby zaplatíte částku od 100 dolarů výše. Ačkoliv vám většina zprostředkovatelů podá o vybrané bance a případných poplatcích za účet veškeré informace, zvažte jeho založení v případě, že nemáte v úmyslu na tento účet uložit, nebo ukládat vyšší finanční hotovost. Díky poplatku za zprostředkování, se vám založení účtu zbytečně prodraží.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.