Stabilní měny ve světě

stabilní měny ve světě

Forexové obchodování, neboli obchodování na trhu s měnami, má ve světě čím dál rostoucí oblibu. Jde o tradiční formu investování, kdy nejste omezování časem ani místem. 24 hodin denně můžete nakupovat a prodávat nejrůznější měny podle vašeho uvážení. V době krize navíc do tradičních obchodů s měnami vstupuje další faktor – pevné stabilní měny.

stabilní měny ve světě

obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: phanlop88)

Pro tradiční investory (s akciemi) je zcela zásadní, v jaké měně je daný obchod uskutečněn. Dříve se stabilně obchodovalo v amerických dolarech, které patřily k tomu nejbezpečnějšímu, co měny představovali. Společně s krizí v roce 2008 však celá řada investorů od dolaru ustupuje a poohlíží se po nových stabilních měnách. Tou by mohl být samozřejmě i švýcarský frank, ale ten má zase problém s přílišnou regulací a snahou o zveřejnění bankovních tajemství.

Někdy se dokonce mluví i o české koruně jako o jednom z nejpevnějších přístavů minimálně v Evropě. Jelikož česká koruna nereaguje na změny v ekonomice jako často kritizované euro. Česká měna ale doplácí na svou malou významnost, a proto se stále spíše lidé budou držet Švýcarska nebo nově třeba i Japonska a jejich měn, když budou mít potřebu se uchýlit do bezpečného přístavu.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.