Ušetřete mnoho peněz za vybavení do vaší firmy

loziska

Dodavatelé mají různé přednosti. Při dodávání ložisek je přitom důležité, aby byly k dispozici ve chvíli, kdy to potřebujete, a proto je spolehlivý dodavatel základ.

Ložiska všeho druhu na jednom místě

Pro snížení tření mezi dvěma součástmi se od nepaměti používají ložiska. Ty přitom mohou mít mnoho podob, avšak nejčastěji se využívají kluzná a valivá ložiska. Mezi jednotlivými prvky jsou obrovské rozdíly, a to v mnoha různých parametrech:

  • Dynamická a statická únosnost
  • Rozsah provozních teplot
  • Odolnost proti nečistotám
  • Určení pro zatížení v axiálním nebo radiálním směru
  • Rozměry

Je jasné, že ložiska do vysokých teplot budou mít změněnou konstrukci, respektive budou vyrobeny z jiných materiálů pro zaručení určitých vlastností. To se však odrazí nejenom na ceně, ale také na možnostech aplikace. Svět průmyslových ložisek je zkrátka velmi bohatý, neboť je zde možné najít nejenom velkou spoustu normovaných prvků, ale také těch zakázkové vyráběných.

Důležité je najít si spolehlivého dodavatele

Pokud pracujete v oblasti, která vyžaduje vysokou kvalitu ložisek, jistě odebíráte jenom ty nejlepší výrobky. Mnohdy se však stane, že vámi požadovaný prvek není k mání, a proto musíte hledat jinde. Je však nežádoucí odebírat od někoho, koho nemáte prověřeného. Proto se vám vyplatí najít jednoho konkrétního dodavatele, který přitom dokáže dodat výrobky mnoha světových výrobců ložisek různého typu. Ať už půjde o klasická valivá nebo kluzná ložiska, případně pak o lineární vedení nebo o velkorozměrové otoče, můžete si být jisti, že výrobci jako Ragel Beloit, HFB Wälzlager-Gehäusetechnik GmbH, případně pak také Rollway Bearing, Rollix nebo třeba McGill, poslouží naprosto skvěle.

Vyberte si, co přesně budete potřebovat

Proč byste měli své konstrukční záměry měnit podle toho, co má zrovna na skladě dodavatel? Nebude lepší spolupracovat s dodavatelem, který vám je ochotný sehnat jakýkoliv prvek ke snížení tření? Určitě to lepší je, a tak můžete s jistotou nakupovat pouze na jednom místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.